Naslovna > Donatori > Lutrija BiH dodjelila 20.000 KM za stipendiste Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“
foto8

Potpisivanjem ugovora između Lutrije BiH i Udruženja „Obrazovanje gradi BIH“ obezbijeđena su sredstva za stipendiranje 20 učenika i studenata u 2017. godini. Stipendije učenicima i studentima uručio je Edhem Pašukan, direktor Lutrije BiH.
Lutrija BiH ove godine obilježava 65. godina postojanja i tim povodom je u sjedištu ove kompanije svečano uručeno 20 stipendija za studente i učenike. Projekt stipendiranja realizovan je u saradnji sa Udruženjem „Obrazovanje gradi BiH“. Dodjeli stipendija i potpisivanju ugovora prisustvovali su Jovan Divjak, izvršni direktor udruženja, te Edhem Pašukan, direktor Lutrije BiH. Stipendije se dodjeljuju za jednu nastavnu godinu, a za ove namjene Lutrija BiH je izdvojila sredstva u iznosu od 20.000 KM.
-Ovaj veoma značajan 65. jubilej obilježava uspješno poslovanje i razvoj Lutrije BiH. Smatramo da je u ovom momentu izuzetno važno ulagati u obrazovanje i zbog toga smo u saradnji sa Udruženjem Obrazovanje gradi BiH odlučili stipendirati dvadeset učenika i studenata. Na ovaj način poslali smo poruku mladima da u društvu postoje kompanije koje imaju odgovornost za njihovu budućnost. Lutrija BiH je već ranije imala saradnju sa Udruženjem Obrazovanje gradi BiH i ovo je nastavak našeg društveno-odgovornog djelovanja u oblasti obrazovanja- izjavio je Edhem Pašukan.
Jovan Divjak, izvršni direktor Udruženja kratko se obratio prisutnima i u ime Udruženja čestitao 65. rođendan Lutrije BiH te se zahvalio na izdvojenim novčanim sredstvima.
-Zahvaljujem se Lutriji BiH koja je prepoznala važnost ulaganja u obrazovanje mladih. Ovo je samo nastavak naše saradnje jer Lutrija BiH je i u prethodnom periodu odvajala sredstva za stipendiranje studenata i učenika putem našeg udruženja- izjavio je Jovan Divjak, izvršni direktor Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“.

OGBH team