Naslovna > Donatori > Podrška učenicima osnovnih škola
11

Doniran školski pribor za učenike tri škole

Radno osoblje Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” na čelu sa direktorom Jovanom Divjakom danas je uručilo 136 kompleta školskog pribora učenicima centralne OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” Vitkovići i njene tri područne škole Sadba, Bogušići i Berič, Općina Goražde.
Zahvaljujući donaciji Fondacije Mara Amsterdam i KIWANIS – Club Ostholstein e.V., te našim prijateljima fotografima Amelie Fellgiebel i Bernd Ziemens, Udruženje je početak i ove školske godine olakšalo mnogobrojnim mališanima čiji roditelji, nažalost, nisu u mogućnosti svojoj djeci obezbijediti školski pribor potreban za normalno pohađanje nastave. Komplet sadrži ruksak sa osnovnim priborom za nastavu: sveske, olovke, gumice, šiljala, itd. Vrijednost donacije koja je danas uručena učenicima je 4.400 KM (≈2.250 EUR).

“Fondaciju “Mara” iz Amsterdama osnovala je grupa studenata 1993. u Lidenu, Holandija, i okuplja studente koji edukaciju smatraju najboljim načinom da se inspirišu mladi da grade bolju budućnost sebi i svojoj državi”, poručuju iz Fondacije “Mara”.
Holandski studenti već nekoliko godina sarađuju sa Udruženjem „Obrazovanje gradi BiH“ koje je i predložilo da donacija bude uručena upravo ovim školama.
logo-nl

Kiwanis – Club Ostholstein e.V. je svjetska organizacija volontera koji aktivno promovišu dobrobit djece i zajednice. Rade na promociji humanitarnih i duhovnih vrijednosti, zastupaju društvenu odgovornost i etička profesionalna mišljenja, promovišu zajednicu i društvo, pravdu i lojalnost u slobodnoj državi, te formiraju “dobre zajednice”.
Kiwanis – Club Ostholstein e.V. podržao je naš rad zahvaljujući fotografima Amelie Fellgiebel i Bernd Ziemens, koji su u okviru obilježavanja 6. Aprila – Dana Grada Sarajeva 2016. imali izložbu fotografija pod nazivom „Sarajevo 1992-1995-2016 – Živjeli smo od danas do sutra”, u organizaciji Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“. Saradnja je nastavljena kroz podršku projektima Udruženja.

20170906_104157

Detalje sa današnje podjele možete pogledati u galeriji:

OGBH team