Naslovna > Publikacije

Novčana sredstva ostvarena izdavačkom, likovnom i muzičkom djelatnošću korištena su za stipendiranje korisničkih grupa i funkcioniranje Udruženja.

Dio sredstava za stipendiranje djece čiji su roditelji žrtve rata u Bosni i Hercegovini 1992.-1995. godine, osiguravamo kroz štampanje i prodaju zidnih godišnjih kalendara. Štampali smo kalendare za 1998. – 2015. godinu, od čije prodaje smo obezbjedili preko 1.500 stipendija.

Kalendar 2006. godine

Kalendar 2007. godine

Kalendar 2008. godine

Kalendar 2010. godine

Kalendar 2014. godine

Kalendar 2016. godine

knjiga1
Droge – mit, pakao, stvarnost” na specifičan i multidisciplinaran način obrađuje problematiku zloupotrebe droga. Uz istorijski presjek navedene pojave, analizu situacije u različitim zemljama svijeta, poseban akcenat je stavljen na situaciju u Bosni i Hercegovini. Uz obilje ekskluzivnih informacija o balkanskim putevima droge, novim kumovima italijanske mafije, zemljama proizvođačima droge, transportovanju droge, osnovnim pojmovima o drogama i njihovoj podjeli, tragovima droga, zanimljivostima iz svijeta droge, drogama među slavnim i poznatim, drogama i inspiraciji, daje se i narko sleng (riječnik narkomana), ali i vrlo detaljan prikaz pojmova karakterističnih za svijet droge.
Droga, mit, pakao, stvarnost cijena 20,00 KM

knjiga2
Seksualno nasilje nad djecom” predstavlja jedinstvenu obradu navedene problematike koja na nadasve sveobuhvatan način obrađuje ovu bezumnu ljudsku pojavu. U ovoj knjizi daje se istorijski osvrt, primjeri iz različitih zemalja svijeta sa posebnim osvrtom na područje Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, vrši analiza krivično-pravne regulative, daju analize uzoraka ovakvog ljudskog ponašanja, vrši profilisanje osoba koje spadaju u kategoriju seksualnih zlostavljača, navode predispozicije Bosne i Hercegovine za ekspanziju seksualnog zlostavljanja djece, daju prijedlozi za spriječavanje i suzbijanje navedene pojave, navode upute roditeljima kako da prepoznaju na svom djetetu da li je seksualno zlostavljano, kao i upute kako reagovati kad vam dijete saopšti da je seksualno zlostavljano. Sve to korelira se sa Konvencijom o pravima dijeteta.
Seksualno nasilje nad djecom cijena 20,00 KM

knjiga3
Djeca bez roditeljskog staranja“, obrađuje probleme djece koja su u toku rata u Bosni i Hercegovini 1992-1995. godine ostala bez oba roditelja. Ova djeca, kao posebno ugrožena i rizična populacija, traže angažman svih subjekata društva koji im mogu pružiti podršku u toku odrastanja, pravilnog i svestranog odgoja i obrazovanja i na taj način pripremanja za korisnog člana društvene zajednice.
Djeca bez roditeljskog staranja cijena 10,00 KM

knjiga4
Knjiga poezija cijena 10,00 KM
slikovnica1
Dječije slikovnice cijena 10,00 KM
slikovnica2
Dječije slikovnice cijena 10,00 KM

atlas
U saradnji sa T&T concept i DATA iz Sarajeva, štampali smo Atlas XX stoljeća. Atlas XX stoljeća, jedinstven je na našem tržištu i na popularan način, u slici i rijeći, prezentira najvažnije događaje i ličnosti u periodu od 1900. do kraja 2000. godine. Atlas je proizvod dugogodišnjeg rada tima stručnjaka “World Media Network Production Centra” iz Pariza, i svojim informativno-obrazovnim sadržajem proizvodi veliki interes čitalačke publike svih uzrasta i nivoa obrazovanja.
Atlas XX stoljeća cijena 150,00 KM

knjiga5
Krive Drine cijena 10,00 KM
knjiga6
U svijetu pravde dječije cijena 10,00 KM

Prvi put na jednom muzičkom projektu skupili su se sarajevski kompozitori, tekstopisci, aranžeri i izvođači – interpretatori i grupe. Oni su se odrekli svojih novčanih procenata od autorskih i izvodačkih prava (sa ovog nosača zvuka) u korist Udruženja “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu”.

kaseta (1)
Kaseta
“Sarajevska pop-rock škola, s ljubavlju”
cijena 5,00 KM
kaseta (1)
CD
“Sarajevska pop-rock škola, s ljubavlju”
cijena 10,00 KM

Humanitarni koncerti

Godina Izvođači Država
1998. Oliver Dragojević, kantautor iz Republike Hrvatske BiH, Sarajevo
2003. Jose van Damm, operni pjevač svjetskog renomea iz Belgije BiH, Sarajevo
2003. Sarajevski gudački kvartet BiH, Sarajevo
2003. Jovan Kolundžija, violinista svjetskog renomea iz  Srbije BiH, Sarajevo
2004. Ibrica Jusić, kantautor iz Republike Hrvatske BiH, Sarajevo
2004. Tuzlanski estradni umjetnici BiH, Tuzla
2005. Halid Bešlić, Hanka Paldum, Alma Čardžić, Nihad Alibegović, estradni umjetnici iz BiH BiH, Sarajevo
2005. Dragana Jugović del Monaco, operna pjevačica iz  Srbije BiH, Sarajevo
2006. Fadil Toskić estradni umjetnik iz BiH Švedska
2009. Ricardo Mutti, koncert “Putevi prijateljstva: Od Sarajeva do Sarajeva” BiH, Sarajevo
2010. Elvira Rahić i Adnan Jakupović, estradni umjetnici iz BiH, Švicarska, Cirih
2011. Kemal Hasić, estradni umjetnik iz BiH Švedska, Orebro i Norrkeping

Dječije likovne kolonije su se održale 2003. u Tuzli i na Boračom jezeru, kao i 2004. godine u Tuzli i Vitkovićima.

Aukcija fotografija autora Damira Šagolja, fotoreportera REUTERSA-a, održala se 2004. godine.

Izložba fotografija autora Franka Levasseur održana je 2011. godine.

Aukcije slika

Godina Autori izloženih djela
1999. Nada Dimić, Milan Jakšić
2001. Safet Zec, Slobodan-Bobo Perišić
2004. Adin Hebib, Admir Mujkić, Affan Ramić, Ahmed
Karić, Ahmet-Pindži Pinjić, Alica Jakirović, Asim Đelilović, Alija, Hafizović-Haf, Božana Cvijanović, Dijana Vejo, Đuro Fišer, Edin Numankadić, Fuad Arifhodžić, Hamid Muhović, Hazim Ćišić, Ibrahim Novalić, Ilijas Kruškić,Irfan Hozo, Ilonka Jasak, Ljiljana Vidović, Maja Behmen-Novalić, Mensud Kečo, Mirsad Konstantinović, Mirsada Baljić, Nada Martinović, Petar-Perica Vidić, Safet Zec, Saida Milošević, Salem Trebo, Salim Obralić, Smail Iftić, Taida Jašarević, Tomislav Perazić, Željko Filipović.
2006. Salem Trebo
2007. Slobodan-Bobo
Perišić
2010. Melisa Selesković-Kapić
monografija_slika

“20 godina u ozračju djece”, monografiju 1994-2014 možete pogledati ovdje .