Naslovna > Donatori > Posjeta prijatelja iz Girone i Barcelone
20161014_182200

U četvrtak i petak, 13. i 14.10.2016. godine, Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“ posjetile su delegacije Grada Barcelone sa ministrom vanjskih poslova, institucionalnih odnosa i transparentnosti Vlade Katalonije, gospodinom Raülom Romeva i Rueda i Manelom Vila, počasnim građaninom Sarajeva, te delegacija Grada Girone sa predsjednikom Provincije Girona – Pere Vila. Ovom prilikom su upoznati sa dvadesetdvogodišnjim radom Udruženja. Dosadašnja saradnja ova dva grada i Udruženja rezultirala je moralnom i materijalnom podrškom u realizovanju misije djeca žrtava rata-naša trajna briga.
U odvojenim razgovorima sa delegacijama, Udruženje je predočilo dva projekta – izgradnja hostela za stipendiste Udruženja koji dolaze na studije u Sarajevo i uzgoj malina. Oba projekta imaju za cilj da se stvore radna mjesta za roditelje i djecu čiji su roditelji žrtve rata.
Inače, gospoda Raül Romeva i Rueda, Pere Vila i Manel Vila dali su visoku ocjenu radu Udruženja i obećali da će podržati, u okviru njihovih nadležnosti, predočene projekte.
Ovu posjetu članovi Udruženja doživjeli su po onoj narodnoj – „Jednom prijatelj – zauvijek prijatelj.“

OGBH team